Mit is jelent az pontosan, hogy "Rablásgátlás"

Bizonyára hallott már arról, hogy trükkös módszerekkel a tulajdonos figyelmét elterelve beugrottak az autóba és elhajtottak vele...!
Vagy hogy egy pisztollyal erőszakkal kikényszerítettek valakit az autóból és elrabolták azt!

Sajnos a mai világunkban már nem csak a nagy értékű luxus autók vezetői vannak kitéve ennek a veszélynek, hanem mindenki akinek egy kicsit is újabb autója van!

Nap mint nap hallani ilyen esetekről és nem véletlen, hogy az autó hitellel foglalkozó bankok már legtöbb esetben kötelezővé is teszik, hogy rablásgátló legyen az autóban!

A RABLÁSGÁTLÁS lényege az, hogy a járó motorú autóból ha erőszakkal kiszállítják a vezetőt, vagy valamilyen trükkös módszerrel beugranak az autóba a tulajdonos figyelmét elterelve, akkor hiába marad ott a kulcs a járó motorú autóban, az ajtó nyitásától fogva kb 30 másodperc múlva elindul egy rablásgátlási folyamat!
Először csak a LED a műszerfalon villog, majd a sziréna csippan egyet figyelmeztetésül! Újabb kis idő elteltével megszólal a sziréna majd elkezd villogni az elakadásjelző és végül le fog állni a motor is!

Hogy kell kezelni a gyakorlatban?
Beépítésre kerül az autóba egy jól elrejtett helyre egy kis rejtett nyomógomb! Ha járó motorú autóból kiszálltunk, akkor az ajtó visszacsukását követően meg kell nyomni ezt a rejtett nyomógombot, és annak megnyomásával törölhető a rablásgátlási folyamat!
Mivel a tolvaj nem tudja hol a nyomógomb, így neki az autó a rablás után kis idővel menet közben le fog állni, így nem juthat nagyon messzire!
Ilyenkor az út közepén leálló és villogó szirénázó autónkból a rabló szinte minden esetben kiugrik és elszalad!

A rejtett nyomógomb helyettesíthető egy elrejtett reed jelfogóval és egy mágnessel is! Ilyenkor egy kis mágnest kell a tulajdonosnak az utastér bizonyos része előtt elhúzni 1-2 cm-en belül.
Előnye hogy jobban elrejthető mint a kis rejtett kapcsoló mivel teljesen a szőnyeg vagy a műszerfal műanyag része mögött elhelyezhető!
A mágnest nem kell a kulccsomóra tenni sőt nem is szabad, az bárhol lehet akár ajtó zsebében is és szükség esetén csak egy mozdulattal a megfelelő helyre érinthetjük!
Beszerelése +3000 Ft-ba kerül viszont még nagyobb biztonságot ad így!

A kártyás rablásgátlós riasztónál pedig még könnyebb a kezelés, mert elég zsebre rakni a kis lapos kártyát és a riasztó központja érzékeli, mikor eltávolodunk a kártyával az autó közeléből.
Ilyenkor indítja el automatikusan a rablásgátlást! Ha a kártyával visszamegyünk az autó közelébe, akkor automatikusan ki is kapcsol a rablásgátlás megint!